Περιγραφή
Ποιος δεν λατρεύει τα παραδοσιακά γεμιστά???
photo: golfο
Τι χρειαζόμαστε:
- 18 μεσαίες ώριμες ντομάτες (ή και πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια)
- λίγη ζάχαρη, πασπάλισμα
- 4 μεγάλα κρεμμύδια, περασμένα από το multi
- 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 18 κ.σ.ρύζι καρολίνα, πλυμένο σε τρεχούμενο νερό
- 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
- 1 ποτήρι νερό (αν βάλετε και πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια)
1) Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190ο.
2) Κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι του καφέ. Το τοιχωμά τους πρέπει να μην είναι παχύ.
4) Πασπαλίζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες με τη ζάχαρη και τις αραδιάζουμε στο ταψί ανάποδα με το άνοιγμα προς τα επάνω.
5) Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια με 1/2 κούπα από το ελαιόλαδο, μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν διαφανή.
8) Γεμίζουμε τις ντομάτες ως τη μέση με ένα κουταλάκι του καφέ. Σκεπάζουμε τις ντομάτες με τα καπάκια τους και τα τοποθετούμε με τη σειρά στο ταψί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε να γίνουν γλυκά βάζουμε και λίγο ζάχαρη...Για πιο τραγανή κρούστα, πασπαλίζουμε τα γεμιστά με λίγη τριμμένη φρυγανιά...ότι ερωτήσεις έχετε ρωτήστε με...Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Διαβάστε περισότερο: Παραδοσιακά γεμιστά http://www.sintagespareas.gr/sintages/paradosiaka-gemista.html#ixzz2b45Ej1U5
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου