Σας έχει τύχει να ανακαλύψετε τρόφιμα ξεχασμένα από καιρό στο πίσω μέρος του ψυγείου σας; Να χαλάνε το φρέσκα φρούτα και λαχανικά γιατί ξεχάσατε ότι υπήρχαν; Η οργάνωση του ψυγείου είναι μία δουλειά που θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα και θα σας βοηθήσει να τρέφεστε πιο υγιεινά.
Το σημαντικότερο βήμα είναι να ξεφορτωθούμε πράγματα που δεν έχουν πια θέση στο ψυγείο μας. Τρόφιμα που έχουν λήξει, κέτσαπ και μουστάρδες σε φακελάκια, αποφάγια που περίσσεψαν και ξεχάστηκαν.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε πολύ καλά και απολυμαίνουμε με ζεστό νερό και χλωρίνη το εσωτερικό του ψυγείου. Αφού σκουπίσουμε καλά, τακτοποιούμε τα πράγματα.
Μερικές συμβουλές για την οργάνωση του ψυγείου που είναι εύκολο να θυμόμαστε:
- Τοποθετούμε έξω-έξω τα τρόφιμα που χρησιμοποιούμε περισσότερο καθώς και αυτά που έχουμε αγοράσει παλιότερα για να καταναλωθούν άμεσα.
- Ομαδοποιούμε τα τρόφιμα σε «συγγενείς» ομάδες. Παράδειγμα, τυριά και αλλαντικά που είναι πιο ευαίσθητα τοποθετούνται στα ράφια με την καλύτερη ψύξη, που είναι συνήθως τα μεσαία.
- Τα τρόφιμα που βάζουμε στην πόρτα του ψυγείου πρέπει να είναι πιο ανθεκτικά γιατί υφίστανται αυξομειώσεις θερμοκρασίας μιας και ανοιγοκλείνουμε συχνά το ψυγείο.
- Ένα λάθος που κάνουμε συχνά είναι ότι τοποθετούμε το γάλα στα ράφια της πόρτας. Όπως είπαμε, η θερμοκρασία εκεί είναι συνήθως ψηλότερη απ’ότι στο υπόλοιπο ψυγείο κι έτσι το ευπαθές γάλα ταλαιπωρείται και χαλάει πιο εύκολα.
- Φρούτα και λαχανικά τα βάζουμε στα ειδικά συρταράκια τα οποία καλό θα είναι να έχουμε ντύσει με το ειδικό απορροφητικό ύφασμα που τραβάει την υγρασία. Αν δεν το έχουμε, λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή εφημερίδα θα μας βοηθήσουν στη διατήρηση των τροφίμων.
πηγή:livesmart.gr
photos:sheknows.com
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου