- Ζαχαροπαστα σε ότι χρώμα θέλετε εσείς
- Μια στρογγυλή κουπ πατ
Οδηγίες
- Ανοίξτε σε φύλλο τη ζαχαροπαστα. Χρησιμοποιήστε τη στρογγυλή κουπ πατ για να κόψετε σε κύκλους τη ζαχαροπαστα.
- Για ένα λουλούδι θα χρειαστείτε πέντε κυκλάκια ζαχαρόπαστας.
- Ρίξτε λίγο κορν φλάουρ πάνω στα κυκλάκια .Κάθε κυκλάκι θα γίνει και ένα πέταλο για το λουλούδι σας. Διπλώστε στη μέση το πρώτο πέταλο. Πιέστε στη μέση προσέχοντας οι άκρες να μην ακουμπούν μεταξύ τους.
- Διπλώνετε και πάλι στη μέση.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα και αφήστε τα λίγη ώρα να στεγνώσει η ζαχαροπαστα. Tip: Για να μην κολλήσουν οι άκρες μεταξύ τους και για να κρατήσουν τα πέταλα το σχήμα τους, μπορείτε να βάλετε λίγη χαρτοπετσέτα ανάμεσα στις πτυχώσεις μέχρι να ξεραθεί η ζαχαροπαστα. Έπειτα αφαιρέστε τα κομμάτια της χαρτοπετσέτας.
- Για να “συναρμολογήσετε” το λουλούδι, ενώστε τα τέσσερα πέταλα με τον τρόπο που βλέπετε στη φωτογραφία. Κολλήστε τα μεταξύ τους βάζοντας λίγο νερό με ένα πινέλο στις άκρες.
- Προσθέστε και το πέμπτο πέταλο κολλώντας το και πάλι με λίγο νερό.
- Αφήστε το λουλούδι σας να στεγνώσει και να ξεραθεί η ζαχαρόπαστα.
- Τώρα μπορείτε να το μετακινήσετε και να το χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε τα cupcakes σας ή μια τούρτα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου