Τι χρειαζόμαστε:
- 3 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
- 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
- λίγο αλάτι
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
- 2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 100 γραμμάρια καρυδόψυχα
- 1 κουταλιά κανελογαρύφαλλο σκόνη
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- Πηγή : οι συνταγές της Παρέας
Για το σιρόπι
- 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1φλ. νερό
- 3 φλ. μέλι
Πώς το κάνουμε:
4) Τα ψήνω στους 180° Κελσίου για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο σας) εκεί που ψήνετε το κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο.
5) Το σιρόπι, αφού πάρει βράση, χαμηλώνω το μάτι και το αφήνω περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι από την μαμά μου και την ακολουθούμε χρόνια τώρα γιατί είναι εύκολη, γρήγορη και προπάντων νόστιμη.Εγώ συνήθως τα κάνω βράδυ τα γυρνάω και τ'αφήνω βγάζοντας τα την άλλη μέρα το πρωί πασπαλίζοντας τα με το καρύδι.
Μυστικά δεν υπάρχουν το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι το αλεύρι το ρίχνετε σιγά-σιγά και μην φοβηθείτε ότι το σιρόπι είναι πολύ.... βάλτε το και θα με θυμηθείτε!
Ευχαριστούμε την FILLIPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου