εποχή που μπορεί να τις «πυροδοτήσει».
Μπούκωμα στη μύτη, φτάρνισμα, έντονη καταρροή είναι ορισμένα από τα ενοχλητικά συμπτώματα, τα οποία, ταλαιπωρούν εντονότερα τους μικρούς μαθητές. Ποιες αλλεργίες όμως εμφανίζονται στα παιδιά και στο σχολικό περιβάλλον; Και πώς μπορεί να προστατευθούν τα αλλεργικά παιδιά;
Πηγή : Τρομακτικό
Κάθε εποχή του χρόνου έχει τις ιδιαιτερότητές της όσον αφορά τις αλλεργίες. Το φθινόπωρο αρχίζουν και οι βροχές, οπότε κατά συνέπεια έχουμε αυξημένη υγρασία στο περιβάλλον, ενώ παρουσιάζεται και αύξηση των μυκήτων εντός και εκτός σπιτιού (π.χ. η μυρωδιά που έχει το χώμα μετά τη βροχή, συνήθως αποδίδεται στους μύκητες του εδάφους).
Επίσης τώρα που αρχίζει και δροσίζει ο καιρός και κλείνουμε τα σπίτια μας, δημιουργούμε το καταλληλότερο περιβάλλον για την ανάπτυξη ακάρεων οικιακής σκόνης και μυκήτων εσωτερικού χώρου, δεδομένης και της υγρασίας που έχουμε στο σπίτι.
Αντίστοιχοι κίνδυνοι υπάρχουν και στο σχολείο μια που κι εκεί υπάρχουν πολλά αλλεργιογόνα εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, όπως σκόνη ή διάφορα έντομα. Οι παράγοντες αυτοί ευθύνονται για την παρουσία κρίσεων αλλεργικού βρογχικού άσθματος στα πιο ευαίσθητα παιδιά.
Πώς θα ξεχωρίσουμε την αλλεργία από το συνάχι;
Για να διαπιστώσουμε αν το παιδί έχει αλλεργική ρινίτιδα ή άσθμα ή απλά πάσχει από το κοινό κρυολόγημα του φθινοπώρου, θα πρέπει να προσέξουμε αν κάνει πυρετό. Ο πυρετός είναι πιο σπάνιος στις αλλεργίες, εκτός βέβαια αν υπάρχουν επιπλοκές (π.χ. ιγμορίτιδα, ωτίτιδα), οφειλόμενες στο μπούκωμα της μύτης.
Τι πρέπει να προσέξουμε!
Προσοχή επίσης απαιτείται και στην άσκηση, από τα άτομα που πάσχουν από άσθμα ή αναφυλαξία σ’ αυτήν (καθώς ειδικά η τελευταία μπορεί να αποβεί επικίνδυνη), ενώ τα αλλεργικά παιδιά καλό θα ήταν να αποφεύγουν τις έντονες μυρωδιές από τα χημικά υγρά, τη σκόνη της κιμωλίας ή την οσμή των μαρκαδόρων.
Πηγή
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου