Εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής

Η 25η Μαρτίου είναι για μας τους Έλληνες διπλή γιορτή.Γιατί ''γιορτάζει η Παναγιά ,γιορτάζει κι η Πατρίδα"Στην εορτή αυτή θα προσπαθήσουμε , στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,να τιμήσουμε την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού, αλλά και να θυμηθούμε τους αγώνες και τις θυσίες των μαρτύρων και  των ηρώων του γένους μας.Η προσπάθειά μας είναι ένα μικρό μνημόσυνο στην αγάπη τους για την πατρίδα και την ελευθερία.
Το πρόγραμμα των λατρευτικών ευκαιριών και των εκδηλώσεων έχει ως εξής.
• Δευτέρα 19 Μαρτίου 6.00μ.μ. Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και προβολή αφιερώματος στην 25η Μαρτίου.
• Παρασκευή 23 Μαρτίου 7.30μ.μ.Ακολουθία της Δ΄ στάσεως Χαιρετισμών.
• Σάββατο 24 Μαρτίου Προεόρτια τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου· 7.00π.μ.-8.30π.μ. Όρθρος & Θ. Λειτουργία

• Κυριακή 25 Μαρτίου Δ΄ των Νηστειών. † Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ. (᾿Εθνικὴ ἑορτὴ ἐπὶ τῇ ἐπετείῳ τῆς ἑλληνικῆς ἐπαναστάσεως τοῦ 1821). 6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου , Θεία Λειτουργία και δοξολογία επί τη εθνική επετείω.Αμέσως μετά στο Αρχονταρίκι ο.κ.Στέλιος Καναρής θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στο "Κρυφό σχολειό "
6.00μ.μ.Ακολουθία του εσπερινού της αποδόσεως του Ευαγγελισμού.Αμέσως μετά στο Αρχονταρίκι θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα τον "Ευαγγελισμό της Θεοτόκου".
• Δευτέρα 26 Μαρτίου 6.00μ.μ. Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και προβολή αφιερώματος στην Παναγία
•Παρασκευή 30 Μαρτίου 7.30μ.μ.Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου 9.30μ.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία (Νυχτερινή Θεία Λειτουργία.)
Σάββατο 31 Μαρτίου. 11.00π.μ. θα πραγματοποιηθεί η γιορτή των Κατηχητικών μας στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.
Κι όλα αυτά ,επειδή νιώθουμε ειδικά τούτες τις μέρες το λόγο του Γέρου του Μωριά. Μια φορά εβαπτίστημεν με το λάδι, βαπτιζόμεθα και μία με το αίμα δια την ελευθερίαν της πατρίδος μας."
Ελπίδα μας στη δυσκολη εποχή και πάλι ο Θεός .
Πάλι ο Κολοκοτρώνης το είχε πει"Οι Έλληνες είναι τρελλοί, αλλά έχουν Θεόν φρόνιμον."

Σχόλια