Ποιος κρατάει ενωμένη την ελληνική οικογένεια;

 

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

        Ποιος κρατάει ενωμένη την ελληνική οικογένεια; Την κρατάει ενωμένη ο νόμος, που προστατεύει τα περιουσιακά δίκαια; Κι όταν τα περιουσιακά δίκαια παραβιάζονται ή παύουν να υπάρχουν η ελληνική οικογένεια διαλύεται; Αν δεν διαλύεται ποιος κρατάει ενωμένη την ελληνική οικογένεια;

       Χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε, λέει το αψευδές στόμα του Κυρίου! Η ελληνική οικογένεια παρά την επιβουλή του Εχθρού μένει ενωμένη! Ο γάμος είναι για την ελληνική οικογένεια μυστήριο. Απόδειξη ότι κρατάει τόσο σφιχτά ενωμένη την ελληνική οικογένεια!
Πηγή :Μικρά δοκίμια για την Ορθοδοξία

      Αν θέλουμε να πλήξουμε τους ΄Ελληνες είπε ένας απ΄  τους δεδηλωμένους μισέλληνες, πρέπει να πλήξουμε την οικογένεια, την Ορθοδοξία, την ελληνική γλώσσα. Η αγάπη του Ιησού Χριστού και η πίστη κρατάει ενωμένη την ελληνική οικογένεια, τον πατέρα, τη μητέρα, τα παιδιά.Η αγάπη του Χριστού δεν είναι ποτέ ξέχωρη από αυτούς που αγαπούν. Τί θα μας χωρίσει απ΄  την αγάπη του Ιησού; Ύψωμα ή βάθος;

      Η οικογένεια δέχεται τις επιδράσεις που κομίζει κάθε μέλος της σ΄ αυτήν. Ο πατέρας και η μητέρα ως  πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί κομίζουν στην οικογένεια την επίδραση της Εκκλησίας. Αν δεν είναι πιστοί κομίζουν ο πατέρας το Εγώ κι η μητέρα τις γονεϊκές επιδράσεις της. Τέλος τα παιδιά,  κομίζουν τις επιδράσεις του αρχέγονου ανθρώπου, του μη αναγεννημένου πνευματικά , εκτός αν υπακούουν στους γονείς τους.

    Χωρίς το θεμέλιο του Ιησού Χριστού η ενότητα της οικογένειας χαλαρώνει και τα μέλη της νιώθουν μέσα τους ένα μεγάλο κενό, που τίποτα δεν μπορεί να το καλύψει από τα υλικά αγαθά. Ο άντρας είναι ένας σίσυφος κι η γυναίκα μια δαναϊδα. Κι οι δυο τους  βιώνουν  το μαρτύριο του ανικανοποιήτου.

Σχόλια