Πως θα προφυλάξετε το παιδί σας από τις ασθένειες του χειμώνα;

Μπορεί η βαρυχειμωνιά να μην έχει κάνει ακόμη την εμφάνισή της στην χώρα μας, όμως όλα δείχνουν πως ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Δείτε, πως θα προφυλάξετε το παιδί σας από τις ιώσεις που κυκλοφορούν αυτή την εποχή

Μπορεί η βαρυχειμωνιά να μην έχει κάνει ακόμη την εμφάνισή της στην χώρα μας, όμως όλα δείχνουν πως ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Δείτε, πως θα προφυλάξετε το παιδί σας από τις ιώσεις που κυκλοφορούν αυτή την εποχή.
Τα μικρά παιδιά είναι συνήθως πιο ευπαθή σε ιώσεις αλλά πρέπει να μην το παρακάνετε για να μην έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Εάν έχετε ένα παιδί σε παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο να είστε σίγουροι πως είναι αδύνατον να αποφύγετε κάποιες αρρώστιες. Εάν το παιδί σας αρρωσταίνει συχνά ή περάσει κάποια μεγάλη περίοδο άρρωστο προσπαθήστε να το κρατήσετε έστω στους δύσκολους μήνες εκτός σχολείου μέχρι να δυναμώσει πάλι.
Πηγή :clik and life
Μην ξεχνάτε όμως πως και οι αρρώστιες αυτές είναι κομμάτι της παιδικής ηλικίας και θα συμβούν σίγουρα σε κάποιο βαθμό. Παρόλα αυτά η πρόληψη είναι εξίσου σημαντική με την καταπολέμηση.
Κατά την διάρκεια του χειμώνα προσέχουμε τα εξής:
* Φροντίζετε να κάνετε όλα τα εμβόλια στην ώρα τους.
* Αφήστε το παιδί σας να κοιμηθεί πολλές ώρες καθημερινά και βάλτε το νωρίς για ύπνο.
* Ταΐστε το με υγιεινές και φρέσκες τροφές (φρούτα, λαχανικά εποχής) πλούσιες σε βιταμίνες.
* Μάθετε του να πλένει συχνά τα χέρια του ιδίως όταν επιστρέφει σπίτι ή όταν ανταλλάσσει παιχνίδια, αντικείμενα με άλλα παιδιά, ή βρίσκετε σε κλειστούς χώρους.
* Αερίζετε συχνά και καλά το δωμάτιο του ακόμα και όταν έχει κρύο έξω.
* Εάν η ατμόσφαιρά του σπιτιού σας είναι ξερή χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα ή βάλτε ένας σκεύος με νερό πάνω στο καλοριφέρ τις ώρες που κοιμάται.
* Μάθετε του να τρώει πρωινό.
* Μην ντύνετε το παιδί σας υπερβολικά βαριά. Φορέστε του κάτι λίγο πιο βαρύ από αυτό που φοράτε εσείς. Προτιμήστε να το ντύνετε με πολλά στρώματα ρούχων γιατί παγιδεύουν ζεστό αέρα ανάμεσα τους κρατώντας το ζεστό, και μπορεί να αφαιρέσει εύκολα ένα ή δυο όταν μπαίνει σε πιο ζεστούς χώρους.
* Προτιμήστε βαμβακερά ρούχα από μέσα και μάλλινα ρούχα εξωτερικά. Αποφύγετε τα ακρυλικά γιατί προκαλούν εφίδρωση.
* Χρησιμοποιήστε σκουφάκι στο κρύο, γιατί η μεγαλύτερη απώλεια θερμότητας γίνεται από το κεφάλι. Καλύψτε καλά και τα αυτιά του.
* Εάν βγείτε έξω να έχετε πάντα ένα εναλλακτικό ζευγάρι γάντια και κάλτσες.
* Μην φοβάστε υπερβολικά. Αφήστε το να βγει και να παίξει στο χιόνι για λίγη ώρα, ή να κάνει μια βόλτα μαζί σας εάν δεν έχει υπερβολικό κρύο. Η προσαρμογή του είναι απαραίτητη.
* Αποφύγετε τους κλειστούς χώρους που συνωστίζονται πολλά παιδιά ή και ενήλικες όσο μπορείτε.
* Σε περίπτωση που δείτε κάποιο σύμπτωμα αρρώστιας συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και μην δίνετε φάρμακα μόνοι σας.
Πηγή: www.iator.gr

Σχόλια