Πασχαλινό αρνάκι απο γλυκιά ζύμη...

 
Ζυμαρένιο πασχαλινό αρνάκι!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 δόση Γλυκό ψωμάκι με βερίκοκα (ή οποιαδήποτε ζύμη για τσουρέκι θέλετε)
  • 1 κρόκο αυγού
  • 5-6 σταφίδες για τα μάτια και το στόμα
  • αμύγδαλα καθαρισμένα φέτες (προαιρετικά)
Στα γρήγορα
 
 
πηγή οι συνταγές της παρέας
 

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)Φτιάχνουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Βήμα 2
2)Κόβουμε την ζύμη ώς εξής: 1 μεγάλο οβάλ κομμάτι για το κεφάλι, 2 μπάλες σε σχήμα αυτιου, 4 πόδια, και 4 μπάλες από τα πόδια, 1 ουρά και περίπου 25 μικρές μπάλες για το σώμα. Αφήστε λίγο χώρο μεταξύ των ζυμαριών.
Αφήνουμε το αρνάκι στο ταψί δέκα λεπτά ακόμη πριν το βάλουμε στον φούρνο.
    Βήμα 3
    3)Μετά αλοίφουμε με τον κρόκο ενος αυγού το αρνάκι και πιέζουμε τις σταφίδες λίγο για τα μάτια και το στόμα τις οποίες τις βουτυρώνουμε για να μήν μας καούν.
    Το φουρνίζουμε στους 180°C - 200°C για 40 λεπτά.

     

    Σχόλια