Και άλλες πασχαλινές κατασκευές !!

Φαναράκι
υλικά: πασχαλινό φαναράκι

γυάλινο βάζο (από τρόφιμα)

μαρκαδόρους για τζάμι

σύρμα πίπας

σύρμα δεσίματος φυτών

κορδέλες

κεράκι ρεσώ


Κατασκευή

Πλένουμε καλά το βάζο και βγάζουμε την ετικέτα.Συμβουλή:. Για να βγεί εύκολα η ετικέτα αφήστε το βάζο για λίγη ώρα σε βραστό νερό. Φυσικά επειδή είναι επικίνδυνο αυτό, καλό είναι τη διαδικασία αυτή να την κάνουν οι γονείς των μαθητών ή ο εκπαιδευτικός.
πηγή πασχαίνές κατασκευές

Στο λαιμό του βάζου, εκεί που βιδώνει το καπάκι δένουμε το σύρμα δεσίματος φυτών ώστε να σχηματιστεί ένα χερούλι αρκετά μακρύ ώστε να μην καίγεται το χέρι από τη φλόγα του κεριού πασχαλινό φαναράκιπου θα βρίσκεται αργότερα μέσα στο φαναράκι. το σφίγγουμε το συρματάκι αρκετά καλά ώστε να μην κινδυνεύει να γλιστρήσει το φαναράκι και να πέσει.

Στο κέντρο της χειρολαβής που δημιουργήσαμε τυλίγουμε σύρμα πίπας ώστε να είνα πιο μαλακή αλλά και πιο όμορφη η χειρολαβή.

Ζωγραφίζουμε την εξωτερική επιφάνεια του βάζου με διάφορα πασχαλινά σχέδια της αρεσκείας μας. Φροντίζουμε όμως να αφήσουμε και διάφανο μερος ώστε να φωτίζει ικανοποιητικά το φαναράκι. Μάλιστα μπορούμε να δώσουμε στους μαθητές έτοιμα σχέδια εκτυπωμένα σε χαρτί που θα τα εφαρμόσουν προσωρινά στην εσωτερική επιφάνεια του βάζου, ώστε να το βλέπουν και να ζωγραφίζουν από την εξωτερική επιφάνεια πάνω στις γραμμές.

Στο λαιμό, εκεί που δέσαμε το σύρμα, δένουμε μια χρωματιστή κορδέλα, ώστε να καλυφθεί το σύρμα που τυλίγεται στο λαιμό, αλλά και να γίνει πιο εντυπωσιακό το φαναράκι.
πασχαλινός κήπος διακοσμητικό.

υλικά:

κομμάτι φελιζόλ

καλαμάκια για σουβλάκιδιακοσμητικό πασχαλινός κήπος

σύρμα

σκοινί

τσόφλια από αυγά

χορταράκι γεμίσματος καλαθιών.

φύλλο τσόχας,

σύρμα πίπας

περιτύλιγμα καραμέλας

αδειασμένα αυγά

τέμπερες

κόλλα και πιστόλι σιλικόνης

Κατασκευή:

Αδειάζουμε 1-2 αυγά από το περιεχόμενό τους. Τρυπάμε προσεχτικά το ωμό αυγό με μια καρφίτσα ή καλύτερα με τιρμπουσόν, που το περιστρέφουμε προσεχτικά στο κέλυφος του αυγού. Κάνουμε έτσι 2 τρύπες αντικριστές στις δυο "μυτερές" πλευρές του αυγού. Εν συνεχεία φυσάμε υπομονετικά, προσεχτικά και δυνατά μέσα στο αυγό από τη μια τρύπα ενώ από την άλλη βλέπουμε να βγαίνει σταδιακά το περιεχόμενο του διακοσμητικό: πασχαλινός κήποςαυγού. Στη συνέχεια ξεπλένουμε το εσωτερικό του αυγού με άφθονο νερό που ρίχνουμε μέσα από τις τρύπες του αυγού. τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα χρωματίζουμε όπως θέλουμε.

Βάφουμε με πράσινη τέμπερα το φελιζολ.

Σε πράσινο φύλλο τσόχας, σχεδιάζουμε και κόβουμε 8-10 φυλλαράκια.

Σε κόκκινο ή πορτοκαλί φύλλο τσόχας σχεδιάζουμε 4 λουλουδάκια..

Λυγίζουμε 2 κίτρινα σύρματα πίπας ώστε να σχηματίσουμε άνθη όπως φαίνονται και στην εικόνα.

Κόβουμε 4 σύρματα πίπας σε άνισα μήκη. Πάνω σ΄ αυτά κολλάμε τα φυλλαράκια τσόχας που κόψαμε και τα άνθη που σχηματίσαμε (βλέπε στην εικόνα).

Κόβουμε τα ξύλινα καλαμάκια και τα κολλάμε (είτε με ισχυρή κόλλα είτε με πιστόλι σιλικόνης) ώστε να σχηματιστεί φράχτης για τις τρεις πλευρές του φελιζόλ που αποτελεί τη βάση της κατασκευής μας.

Τον φράχτη αυτόν τον μπήγουμε στο φελιζόλ. Στο εσωτερικό του φελιζόλ στρώνουμε λίγο χορταράκι και κολλάμε μερικά τσόφλια αυγού. Επίσης μπήγουμε τα λουλουδάκια που σχηματίσαμε με το σύρμα πίπας.

Μπορούμε είτε να προμηθευτούμε έτοιμα κοτοπουλάκια διακοσμητικά μινιατούρες είτε να χρησιμοποιήσουμε κίτρινο βαμβάκι ντεμακιγιάζ για να σχηματήσουμε κοτοπουλάκια που θα κολλήσουμε δίπλα στα σπασμένα αυγά.

Μπορούμε επίσης να στολίσουμε ακόμη περισσότερο τη βάση μας χρησιμοποιώντας το περιτύλιγμα μιας καραμέλας που μετατρέπουμε σε πεταλούδα. Πιάνουμε στη μέση το χαρτάκι με σύρμα δεσίματος φυτών, ένώ αφήνουμε και αρκετό να περισεύει για να το στερεώσουμε στη βάση του φελιζόλ, ώστε να φαίνεται σαν να αιωρείται η πεταλούδα πάνω από τα λουλούδια. Τα αδειασμένα αυγά μπορούμε να τα κολλήσουμε σε καλαμάκι και να τα στερεώσουμε κι αυτά στη βάση του φελιζόλ.

Μπορούμε να κάνουμε ακόμη πιο εντυπωσιακή την κατασκευή μας σχηματίζοντας μια αψίδα από επάνω της.

παίρνουμε τρια ίσα κομμάτια σκοινιού και ένα κομμάτι σύρμα ίσο μ΄ αυτά. Αυτά μαζίμε το σύρμα τα πλέκουμε σε πλεξιδα, ώστε αυτή η πλεξίδα με το σύρμα πλεγμένο ανάμεσά της να μπορεί να σταθεί στο σχήμα αψίδας που θα της δώσουμε. Μπήγουμε αυτή την αψίδα στο φελιζόλ όπως φαίνεται και στις εικόνες.

σημείωση : αν κάνετε κλικ πάνω στις εικόνες θα τις δείτε σε μεγέθυνση.


Καλαθάκια

υλικά:

μεγάλο κυπελάκι μαργαρίνης άδειοπασχαλινά καλαθάκια

ατλακόλ διάφανη

διακοσμητικές χαρτοπετσέτες με πασχαλινές φιγούρες

σύρμα δεσίματος

κορδέλες

σκοινί

Κατασκευή:

Για καλύτερα αποτελέσματα μπορούμε να βάψουμε εξωτερικά το κυπελάκι με κάποιο αστάρι ή και λευκή τέμπερα.
αλείφουμε στην εξωτερική επιφάνεια του κύπελου ατλακόλ. Χωρίζουμε από τις χαρτοπετσέτες το επάνω φύλλο πού έχει τη στάμπα. Με αυτό το φύλλο τυλίγουμε προσεκτικά το κυπέλάκι μας. Είνα καλύτερα να το αφήσουμε πρώτα να στεγνώσει και μετά να περάσουμε επάνω από την κολλημένη πλέον χαρτοπετσέτα άλλη μια στρώση ατλακόλ και να αφήσουμε ξανά να στεγνώσει. Αν είμαστε αρκετά προσεχτικοί ώστε να μη σκιστεί η χρτοπετσέτα μπορούμε να αλλείψουμε αμέσως και την εξωτερική στρώση της ατλακόλ. Η εξωτερική αυτή στρώση κάνει το περιτύλιγμα να είναι πιο σκληρό, πιο σταθερό, καλύτερα κολλημένο και πιο γυαλιστρεό.
Αφήνουμε να στεγνώσει καλά το καλαθάκι. στο μεταξύ με το σκοινί πλέκουμε πλεξίδα για χερούλι. στο τέλος περνάμε μέσα απο την πλεξίδα το σύρμα ώστε να μπορεί να είναι πιο σταθερό στο σχήμα της αψίδας.
Κολλάμε αυτό το χερούλι που σχηματίσαμε στο καλαθάκι μας (μπορούμε να το κάνουμε και με συρραπτικό αυτό). Χρησιμοποιούμε κορδέλες για να στολίσουμε με φιόγκους το καλαθάκι μας. Μέσα στο καλαθάκι βάζουμε λίγο χορταράκι και τα αυγουλάκια μας.

Καλαθάκια διακοσμητικά:
Υλικά: πασχαλινά καλαθάκια
συρμάτινα ή άλλα κουτάκια συσκευασίας ή ακόμη και πήλινα κυπελάκια γιαουρτιού:
σύρμα πίπας
αυγουλάκια
λουλούδια από χαλασμένα πλαστικά μπουκέτα κ.ά.
Κατασκευή:
Χρησιμοποιούμε το σύρμα πίπας ώστε να σχηματίσουμε αψίδες πάνω από τα κουτάκια μας. Βάφουμε και στολίζουμε τα κουτάκια μας με χρώματα της αρεσκείας μας.
Σχηματίζουμε μαργαρίτες με το σύρμα πίπας διπλώνοντάς το και κολλάμε αυτές τις μαργαρίτες στο κουτάκι μας. Στολίζουμε με κορδέλες και πλαστικά λουλουδάκια.

Κοτοπουλάκια
Υλικά:κοτοπουλάκια
πράσινα πλαστικά πιατάκια γενεθλίων
βαμβάκι
κίτρινο σπρέι
κέλυφος αυγών
ματάκια
σύρμα πίπας
κόλλα
χορταράκι
λίγο φελιζόλ
τέμπερες
σύρμα δεσίματος
χρυσόχαρτο περιτύλιγμα καραμέλας

Σχόλια