Οι μαθητές μάς οδηγούν, μέσω της Τεχνολογίας, στα Προσκυνήματα της πατρίδας μας

9088

Την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013, οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Πάνω Λακατάμειας, που έλαβαν μέρος στη Χαρτογραφική μελέτη των ιερών τόπων της Κύπρου, επισκέφθηκαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή.
Η επίσκεψη σκοπό είχε τη γνωριμία με το Θρησκευτικό Κέντρο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κύπρου και ακολούθως, την παρουσίαση της μελέτης τους, μαζί με τον καθηγητή της Γεωγραφίας, κ. Γεώργιο Σεκκέ, στο Γραφείο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Η εν λόγω μελέτη ξεκίνησε το περασμένο Φθινόπωρο και έφθασε σε ένα αξιόλογο στάδιο, που μπορεί να δημοσιευθεί και να χρησιμοποιηθεί από τους επισκέπτες του διαδικτύου.

Είναι γεγονός ότι έχει γίνει πολύτιμη εργασία και θα συνεχιστεί και κατά τη νέα σχολική χρονιά 2013-14, οπότε και θα ολοκληρωθεί και στην τελευταία λεπτομέρεια. Ο χρήστης της μελέτης έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί όλα τα Μοναστήρια και τις Εκκλησίες της Κύπρου και να αναζητήσει υλικό και πληροφορίες, οι οποίες αναρτήθηκαν από τα ίδια τα παιδιά κατόπιν καθοδήγησης και έρευνας σε συνεργασία με τον αρμόδιο καθηγητή του μαθήματος της Γεωγραφίας και σε επικοινωνία και με καθηγητές άλλων ειδικοτήτων.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος παρακολουθεί και συνεργάζεται τόσο με το καθηγητή κ. Σεκκέ, όσο και με τους μαθητές από την πρώτη στιγμή, επαίνεσε τα παιδιά και συνεχάρη όλους τους συντελεστές για τον κόπο και την προσπάθεια. Επίσης, ευχαρίστησε, ο Επίσκοπος Μεσαορίας, τη διεύθυνση του Γυμνασίου για την εν γένει συνεργασία και την ενθάρρυνση των παιδιών να ετοιμάσουν αυτή την πολύτιμη Χαρτογραφική μελέτη.

Σχόλια