Καλή και ευλογημένη χρονιά!!

Διαβάστε σήμερα στο "περιβολάκι της Παναγίας "

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες και καρότα



Συστατικά:
700 γρ μοσχάρι (ιδανικά ποντίκι από μοσχαράκι γάλακτος)
- 3 μέτρια κρεμμύδια

- 2 σκελίδες σκόρδο

- 4 μεγάλα και χοντρά καρότα

- 15 πατάτες μικρές

- 3 κ.σ αλεύρι

- Λευκό κρασί

- 1 κ.γ μείγμα μπάρμπεκιου

- Αλάτι, πιπέρι πολύχρωμο, πιπέρι λευκό

- 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα από το 1)
Ππηγή   λάιτ Συνταγές

- Ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

1 .Αλευρώνουμε το κρέας από όλες τις μεριές και τινάζουμε καλά ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι

2. Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας με ελαιόλαδο και όταν έχει κάψει καλά το λάδι, ρίχνουμε το κρέας

3. Αφήνουμε να σοταριστεί καλά και γυρνάμε το κρέας από όλες τις μεριές με μια ξύλινη σπάτουλα

4. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε κόψει σε φετάκια και το σκόρδο το οποίο είναι ψιλοκομμένο

5. Ανακατεύουμε συνεχώς…
6. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ


7. Ρίχνουμε νερό ώστε να καλύψουμε όλο το κρέας (προτιμήστε βραστό νερό)

8. Χαμηλώνουμε το μάτι στο 7 (η δική μου κουζίνα φτάνει μέχρι το 9)
9. Όσο παίρνει μια πρώτη βράση το κρέας,καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες. Τις πατάτες αν χρησιμοποιήσουμε μικρές τις βάζουμε ολόκληρες αλλιώς τις κόβουμε κυδωνάτες. Τα καρότα τα χοντροκόβουμε. Συμπληρώνουμε με βραστό νερό

10. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι λευκό πιπέρι και το μείγμα μπάρμπεκιου

11. Μετά από 20 λεπτά περίπου ρίχνουμε τα καρότα και τις πατάτες






12. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία για 1.5 ώρα. Αποφεύγουμε να ανοίγουμε το καπάκι όση ώρα βράζει το φαγητό μας . Συμπληρώνουμε με βραστό νερό


Τέλος, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια και το ξύσμα.

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε. Έχει υπέροχη γεύση. Οι πατάτες έχουν μελώσει και το κρέας είναι τόσο μαλακό και νόστιμο που δε θα το πιστεύετε




Το αλεύρωμα του κρέατος το έχω δοκιμάσει από συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και από τότε το έχω υιοθετήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου