Διακόσμηση... εκ των ενόντων (ή τρεις τρόποι να αξιοποιήσεις γυάλινα μπουκάλια/βάζα)

 


Τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι με το βάψιμο και τη διακόσμηση ενός δωματίου.....του γραφείου-εργαστηρίου-ξενώνα (τρία σε ένα!)....Το προπροηγούμενο Σαββατοκύριακο το έβαψα και από τότε προσπαθώ να βάλω σε τάξη τα υλικά μου και να το διακοσμήσω ώστε να γίνει λειτουργικότερο, αλλά και ελκυστικότερο! 
Πηγή Ανεράιδα

Βασικός μου σκοπός να μην ξοδέψω τίποτα παρά μόνο για το χρώμα....όπως και έγινε.....Επειδή όμως το δωμάτιο άλλαξε εντελώς ύφος, στυλ, αλλά και χρώμα χρειαζόμουν κάποια καινούργια διακοσμητικά....Οποία ευκαιρία να ανακυκλώσω παλιά γυάλινα μπουκάλια! Η αξιοποίηση έγινε με τρεις διαφορετικούς τρόπους: χρώμα σε σπρέυ, χρώμα που έμεινε από τους τοίχους, διακόσμηση στους φελλούς και στα καπάκια.

1ος τρόπος
Θυμάστε τα μπουκάλια μπύρας που σας είδα δείξει εδώ πώς είχαν εντελώς μεταμορφωθεί; Η ίδια τεχνική ακολουθήθηκε και για τα παρακάτω μπουκάλια. Ομολογώ ότι η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να αφαιρέσω τις ετικέτες (μούλιασμα με χλιαρό νερό και απορρυπαντικό και πολλή υπομονή!)


Τα έβαψα με γαλάζιο σπρέυ όπως και ένα μπουκαλάκι που μου είχε μείνει από την προηγούμενη φορά, τα στόλισα με κάτι διακοσμητικούλια που πάντα κρατώ από συσκευασίες δώρων, μπομπονιέρες κλπ και στόλισα μια γωνιά.

Το πράσινο μπουκάλι που φαίνεται στην πρώτη εικόνα δε μου ταίριαζε στην τριάδα κι έτσι έγινε κηροπήγιο.

2ος τρόπος
Η δεύτερη απόπειρα ήταν να χρωματίσω 2 βάζα με το χρώμα που μου έμεινε από τον τοίχο.
 Πήρα με ένα κουταλάκι το χρώμα, το έριξα στο βάζο.
 και άρχισα να το κουνώ σε οριζόντια θέση μέχρι το χρώμα να καλύψει όλο το εσωτερικό του και την πάνω μεριά
 Στη συνέχεια αναποδογύρισα τα βάζα για καμιά ωρίτσα και στην συνέχεια σκούπισα καλά το χείλος
 (το ένα από τα δυο, αυτό με τις γωνίες, δε μου πέτυχε κι έτσι το έπλυνα και θα το δείτε παρακάτω.....)

Το άλλο όμως έγινε πολύ καλό. Στόλισα το στόμιό του με ένα κολιέ που κόλλησα με σιλικόνη, όπως επίσης και ένα διακοσμητικό στοιχείο που είχα από μια μπομπονιέρα. Είναι το αγαπημένο μου!

3ος τρόπος
Ο τρίτος τρόπος είναι πολύ απλούστερος: κρατούμε τα βάζα όπως είναι και απλώς, διακοσμούμε τα καπάκια ή τους φελλούς.

Κόλλησα μια μπίλια στην κορυφή και πολλές πολλές χάντρες  και γέμισα τα μπουκαλάκια με διάφορα μπιχλιμπίδια που είχα. Έτσι λειτουργούν και αποθηκευτικά....


Στην επόμενη ανάρτηση θα σας δείξω τα κουτιά που έφτιαξα τακτοποιώντας τα υλικά μου, καθώς και τις ετικέτες για να βλέπω πού έχω το καθετί.....
Καλό βράδυ!

Σχόλια