Καλή και ευλογημένη χρονιά!!

Διαβάστε σήμερα στο "περιβολάκι της Παναγίας "

Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

Τα παραδοσιακά γεμιστά...

 

Περιγραφή

Ποιος δεν λατρεύει τα παραδοσιακά γεμιστά???
Παραδοσιακά γεμιστά
photo: golfο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 18 μεσαίες ώριμες ντομάτες (ή και πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια)
  • λίγη ζάχαρη, πασπάλισμα
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια, περασμένα από το multi
  • 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 18 κ.σ.ρύζι καρολίνα, πλυμένο σε τρεχούμενο νερό
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερό (αν βάλετε και πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια)
1) Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190ο.
Βήμα 2
2) Κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι του καφέ. Το τοιχωμά τους πρέπει να μην είναι παχύ.
πηγή : οι συνταγές της παρέας
Βήμα 3
3) Κρατάμε τη σάρκα από τις ντομάτες σ'ένα μπολ, αφού τις περάσουμε από το multi.
Βήμα 4
4) Πασπαλίζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες με τη ζάχαρη και τις αραδιάζουμε στο ταψί ανάποδα με το άνοιγμα προς τα επάνω.
Βήμα 5
5) Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια με 1/2 κούπα από το ελαιόλαδο, μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν διαφανή.
Βήμα 6
6) Προσθέτουμε το ρύζι, τη σάρκα από τις ντομάτες, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
Βήμα 7
7) Σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά.
Βήμα 8
8) Γεμίζουμε τις ντομάτες ως τη μέση με ένα κουταλάκι του καφέ. Σκεπάζουμε τις ντομάτες με τα καπάκια τους και τα τοποθετούμε με τη σειρά στο ταψί.
Βήμα 9
9) Πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ένα ποτήρι λάδι και ένα ποτήρι νερό  (αν έχουμε βάλει και πιπεριές κτλ).
Βήμα 10
10) Ψήνουμε στο φούρνο εως ότου μαλακώσει το ρύζι και ελαφρώς τα καπάκια από τις ντομάτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε να γίνουν γλυκά βάζουμε και λίγο ζάχαρη...Για πιο τραγανή κρούστα, πασπαλίζουμε τα γεμιστά με λίγη τριμμένη φρυγανιά...ότι ερωτήσεις έχετε ρωτήστε με...

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.


Διαβάστε περισότερο: Παραδοσιακά γεμιστά http://www.sintagespareas.gr/sintages/paradosiaka-gemista.html#ixzz2b45Ej1U5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου