Πώς να απομακρύνετε τα μικρόβια από τη κουζίνα σας

Πηγή :26 eco pages            
    


Δείτε τα 6 πράγματα που πρέπει να φροντίζετε καθημερινά
Οι μικροοργανισμοί διαδίδονται μέσα από μολυσμένους ανθρώπους ή ζώα, μολυσμένο νερό ή αέρα και τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα.




Ο καθαρισμός των επιφανειών και των εργαλείων της κουζίνας βοηθάει στην εξάλειψη των υπολειμμάτων των τροφών και την αποδοτικότερη αποστείρωσή τους.
Τα απορρυπαντικά μας βοηθούν να κρατήσουμε το σπίτι μας καθαρό, αλλά οφείλουμε να τηρούμε μια σειρά από καλές συνήθειες για να πετύχουμε ένα υψηλό επίπεδο υγιεινής. Καταρχήν είναι απαραίτητο να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και καθαρό νερό κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με τρόφιμα ή λερωμένα αντικείμενα.
Στην πραγματικότητα, τα χέρια και τα τρόφιμα αλληλομολύνονται. Μόλις έρχονται σε επαφή με ένα βρώμικο αντικείμενο, τα χέρια γίνονται μεταφορείς εκατομμυρίων βακτηριδίων που μπορούν έπειτα να μεταφερθούν στα τρόφιμα.
Είναι σημαντικό επομένως:
- να πλένουμε τις επιφάνειες, τα εργαλεία και τους κάδους με αντιβακτηριδιακά προϊόντα ώστε να μειωθεί η παρουσία βακτηριδίων
- να καθαρίζουμε την κουζίνα μια φορά την ημέρα
- να αλλάζουμε τις βρεγμένες πετσέτες – όταν παραμένουν υγρές για μεγάλο διάστημα είναι εκκολαπτήρια βακτηριδίων
- να χρησιμοποιούμε ξεχωριστά εργαλεία για τα μαγειρεμένα και νωπά τρόφιμα για να αποφύγουμε τη μόλυνση
- να λειτουργούμε το πλυντήριο πιάτων σας σε υψηλή θερμοκρασία (άνω των 50° C) για να καθαρίσουμε τα πιάτα καλύτερα
- να καθαρίζουμε το ψυγείο τουλάχιστον μιά φορά κάθε τέσσερις εβδομάδες, και να διατηρούμε μια εσωτερική θερμοκρασία κάτω από 5° C.

Σχόλια