Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα είναι παχύσαρκοΗ Ελλάδα, μαζί με την Ιταλία και τις ΗΠΑ, είναι οι χώρες του ΟΟΣΑ όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα παχυσαρκίας μεταξύ των αγοριών και των κοριτσιών, καθώς περίπου ένα...
στα τρία παιδιά (ποσοστό άνω του 30%) είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο, σύμφωνα με νέα έκθεση του διεθνούς οργανισμού

Κατά μέσο όρο, στις χώρες του ΟΟΣΑ ένα στα πέντε παιδιά είναι παχύσαρκο και ο οργανισμός τονίζει ότι χρειάζονται περισσότερες και πιο συντονισμένες προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι (πάνω από το 50%) στις χώρες του ΟΟΣΑ έχουν βάρος πάνω από το κανονικό, είναι δηλαδή υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.
Πηγή τρομακτικό


Η παχυσαρκία δεν δείχνει τάση υποχώρησης και εξελίσσεται, όπως επισημαίνεται, σε μια επιδημία με δραματικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, εκθέτοντας έτσι έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων σε χρόνιες παθήσεις, όπως ο διαβήτης, η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος.
Η οικονομική κρίση έχει εντείνει την επιδημία της παχυσαρκίας στις πλούσιες χώρες, καθώς μέσα στην πίεση των εισοδημάτων οι άνθρωποι αλλάζουν συνήθειες καταφεύγοντας σε φθηνότερα και λιγότερο υγιεινά τρόφιμα, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ.

Η μελέτη διαπιστώνει επίσης ότι η μείωση της σωματικής δραστηριότητας για εκείνους που έχασαν τη δουλειά τους έχει πιθανόν συμβάλει σε υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας σε ορισμένα σημεία του πλανήτη.

Η έκθεση σχετικά για τα οικονομικά της παχυσαρκίας ξεκίνησε το 2010 και έχει επικαιροποιηθεί . Το αποτέλεσμα δείχνει πως η επιδημία της παχυσαρκίας έχει εξαπλωθεί περαιτέρω τα τελευταία πέντε χρόνια.

enet.gr

Σχόλια