Εξασφαλίζοντας την ασφάλεια του μωρού στην κουζίνα



Η κουζίνα αποτελεί έναν από τους πιο κεντρικούς και βασικούς χώρους του σπιτιού. Ειδικά οι νέες μαμάδες περνούν αρκετή ώρα στην κουζίνα. Το ίδιο όμως επιθυμούν και τα...
παιδιά. Οι κίνδυνοι όμως είναι πολλοί και παραμονεύουν.

Οι όμορφες μυρωδιές από τα φαγητά και τα γλυκά, οι περίεργοι ήχοι, τα πολύχρωμα σκεύη και όλα τα εντυπωσιακά εξαρτήματα της κουζίνας μας, τη φέρνουν στην πρώτη θέση προτίμησης των παιδιών και ειδικά των μωρών. Ο χώρος της κουζίνας δεν αποτελεί χώρο μαγειρέματος κι εστίασης μόνο
Πηγή τρομακτικό

 Είναι ένας μαγικός χώρος, ένας παιδότοπος ανοιχτός για εξερεύνηση. Όμως ταυτόχρονα αυτός ο ιδιαίτερος χώρος κρύβει και πολλούς κινδύνους. Αιχμηρά αντικείμενα, καυτές επιφάνειες μπορούν πολύ εύκολα να προκαλέσουν σοβαρότατα ατυχήματα στα μικρά πλασματάκια μας. Για ακόμη μια φορά η πρόληψη σώζει ζωές και μας γλυτώνει από πολλές ταλαιπωρίες. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές εταιρίες που ασχολούνται με το babyproofing ή αλλιώς με το πώς να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε ένα πιο φιλικό κι ασφαλές περιβάλλον για τα μωρά και από τις οποίες μπορούμε να προμηθευτούμε ανάλογα αντικείμενα. Χρησιμοποιώντας τα θα καταφέρουμε να κάνουμε την κουζίνα μας έναν ασφαλή χώρο για το μωράκι μας που θα μπορεί να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη, να δημιουργήσει και να παίξει με χαρά και πάνω από όλα ακίνδυνα. Προσέχουμε λοιπόν τα παρακάτω:
Δεν αφήνω το μωρό μου μόνο του και χωρίς παρακολούθηση στο χώρο της κουζίνας.

Ποτέ δεν κρατάω το μωρό μου αγκαλιά ενώ μαγειρεύω. Καλύτερα να μην κυκλοφορεί ελεύθερο δίπλα στις εστίες. Σιγουρεύομαι για την ασφάλειά του βάζοντάς το στο εδικό καρεκλάκι του.
Εξασφαλίζοντας την ασφάλεια του μωρού στην κουζίναΕγκαθιστώ ειδικές ασφάλειες στο ψυγείο, την κατάψυξη και το φούρνο. Υπάρχουν ψυγεία και φούρνοι με ειδικό κλείδωμα ασφαλείας για τα παιδιά.
Τις ίδιες ασφάλειες χρησιμοποιώ και για τα χαμηλά ντουλάπια και συρτάρια της κουζίνας καθώς συχνά αποθηκεύουμε υλικά μαγειρικής, αιχμηρά και κοφτερά αντικείμενα ή ακόμη κι απορρυπαντικά, επικίνδυνα για την υγεία και ασφάλεια των παιδιών.

Τοποθετώ προστατευτικά στις γωνίες του τραπεζιού και χρησιμοποιώ σουπλά αντί για τραπεζομάντηλο για να μην μπορεί το παιδί να το τραβήξει στην προσπάθειά του να φτάσει κάποιο αντικείμενο.

Τέλος φροντίζω όταν μαγειρεύω, τα χερούλια από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια να είναι γυρισμένα προς τα μέσα. Επίσης δεν αφήνω κατσαρόλες, μπρίκια, μπωλ ή πιάτα στην άκρη του πάγκου ή τραπεζιού. Προσέχω να είναι όλα σε σημείο που δεν θα φτάσουν τα χεράκια του μωρού μου.
Μπορεί να σας φαίνονται πολλά αυτά που πρέπει να σκεφτείτε, αλλά δεν αξίζει τον κόπο να είμαστε προνοητικοί; Ειδικά όταν αφορά σε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε στη ζωή μας!

flowmagazine.gr

Σχόλια