Γιατί να γίνετε εθελοντής στο σχολείο του παιδιού σας



Επιστροφή στα θρανία! Ο εθελοντισμός, όπως είναι γνωστό δεν έχει όρια, ούτε ηλικία. Μπορείτε να ξεκινήσετε να προσφέρετε έργο με όλη σας τη διάθεση, ακόμα και στο σχολείο που πηγαίνει το παιδί σας. Μπορείτε να το ...
επιτύχετε με διάφορους τρόπους αλλά και να επωφεληθείτε από αυτό. Το όφελος θα είναι τόσο για εσάς όσο και για το παιδί σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βοηθήσετε ενεργά τόσο εντός όσο και εκτός τάξης. Ας δούμε ορισμένους λόγους για να γίνετε εθελοντής στο σχολείο του παιδιού σας.

Κάνετε το χώρο του σχολείου πιο οικείο. Γνωρίζετε τους καθηγητές του παιδιού σας και μπορείτε να μάθετε πράγματα που δεν γνωρίζατε για την απόδοση ή τη συμπεριφορά του.
Πηγή : Τρομακτικό

Γιατί να γίνετε εθελοντής στο σχολείο του παιδιού σαςΣυνήθως υπάρχει ανάγκη για βοήθεια σε εκδηλώσεις ή εκδρομές του σχολείου. Μπορείτε να προσφερθείτε ώστε να βοηθήσετε ενεργά στις εκδηλώσεις αυτές, με όποια δεξιότητα μπορεί να κατέχετε.

Συμμετέχοντας εθελοντικά και παρευρισκόμενοι στο χώρο, εμπλέκεστε περισσότερο στη σχολική ζωή του παιδιού σας και μπορείτε να δείτε με τι άτομα συναναστρέφεται.

Με τον εθελοντισμό ο κάθε γονέας, απολαμβάνει να συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες που εμπλέκεται το παιδί του. Είναι προφανές, πως θα δείξει ιδιαίτερη προσοχή καθώς θέλει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μπορείτε να γνωρίσετε άλλους γονείς να μοιραστείτε ανησυχίες και να ανταλλάξετε συμβουλές. Εκτός των άλλων, ανοίγετε δρόμο για νέες φιλίες στο παιδί σας.

Ακόμα και αν δεν μπορείτε να συμμετέχετε εθελοντικά σε μια εκδήλωση, βρεθείτε εκεί, δείχνοντας το ενδιαφέρον σας. Είτε συμμετέχει το παιδί σας είτε όχι, κάνετε πιο οικεία την παρουσία σας στο σχολείο.

Θα ήταν χρήσιμο να ρωτήσετε το παιδί σας σχετικά με το πόσο εμπλέκεστε. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τη γνώμη του καθώς είναι πιθανό τον ενοχλεί κάτι που κάνετε. Δώστε την ευκαιρία να χτίσετε καλύτερες σχέσεις με το παιδί σας.

Με τη συνολική σας στάση, δείξτε στο παιδί σας την αξία της συμμετοχής και της εθελοντικής προσφοράς.

Σχόλια