Καλή και ευλογημένη χρονιά!!

Διαβάστε σήμερα στο "περιβολάκι της Παναγίας "

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Κουραμπιέδες όνειρο!

 



Κουραμπιέδες όνειρο!
photo: iris

 
 
 
 
 
 
Συνταγή από:
Τι χρειαζόμαστε:
  • 500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  • 4 βανίλιες
  • 1 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη (αν τα θελετε πιο γλυκά, βάλτε 2)
  • 1 σφηνάκι γεμάτο ούζο ή τσίπουρο
  • 1 κουταλάκι γεμάτο σόδα
  • 1 1/2 με 2 κιλά μαλακό αλεύρι

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ανακατεύουμε με το χέρι ή κουτάλι το βούτυρο να μαλακώσει.
Βήμα 2
2) Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, ανακατεύοντας με σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.
Βήμα 3
3) Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό, το ούζο ή το τσίπουρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή κι αφράτη)
Βήμα 4
4) και τέλος, ανακατεύουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα.
Βήμα 5
5) Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
Βήμα 6
6) Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε σε λίγη απόσταση.
Βήμα 7
7) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, στο 2ο ράφι, το πολύ 20 λεπτά.
Βήμα 8
8) Πασπαλίστε τους με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
Βήμα 9
9) και στοιβάξτε τους σε σχέδιο πύργου σε πιατέλα. Καλύψτε με μεμβράνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε, αφήστε ολόκληρα τα αμύγδαλα και τυλίξτε όσα θέλετε σε κάθε κουραμπιέ! Στα 10 λεπτά με τέταρτο, με πιρούνι κόψτε ένα κουραμπιέ, να δείτε αν έγινε. Πρέπει να σπάει αμέσως, να τρίβει και να ναι μαλακός! Είναι καλύτεροι κι από του ζαχαροπλαστείου, δοκιμάστε τους και θα με θυμηθείτε! Εχουν σίγουρη επιτυχία... εκτός απροόπτου! Καλή επιτυχία!
Εγώ χρησιμοποιώ βούτυρο Lurpak.
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου