Τρείς συμβουλές για την ανάπτυξη των συναισθημάτων του παιδιού σας


Παραθέτει τρείς απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ γονέα-παιδιού...

Μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις

Κάποιες φορές οι γονείς ζητάνε πράγματα και έχουν απαιτήσεις από το παιδί τους, χωρίς να υπολογίζουν πως νιώθει τη δεδομένη στιγμή. Δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας να εκφραστεί και μη το πιέζετε αν δεν νιώθει έτοιμο. Θα παρατηρήσετε πως θα κάνει αυτό που θέλετε όταν νιώσει καλύτερα.

Χρησιμοποιήστε τον Διδακτικό Διάλογο
Πηγή : Τρομακτικό

 Εάν θέλετε να έχετε μια καλή σχέση συνεργασίας με το παιδί σας αρχίστε να εφαρμόζετε τον Διδακτικό Διάλογο. Άλλοτε με τη μορφή αυθόρμητης συζήτησης και άλλοτε χρησιμοποιώντας τη γνωστή διαδικασία. Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Γονέας και παιδί νιώθουν πιο ήρεμοι και χαρούμενοι. Εάν κάτι δεν λειτουργήσει σωστά προσπαθήστε να εντοπίσετε το πρόβλημα και ξαναπροσπαθήστε.

Ενισχύστε τον αυτοέλεγχο και την αυτογνωσία του

Προσπαθήστε να συζητάτε με το παιδί σας οτιδήποτε το απασχολεί και βοηθήστε το να ξεκλειδώσει τον εσωτερικό συναισθηματικό του κόσμο. Αφήστε το να μιλήσει για όσα νιώθει και εξηγήστε την σημαντικότητα των ορίων-κανόνων. Μέσα από αυτό τον τρόπο του μαθαίνετε πώς να βελτιώσει τον αυτοέλεγχο και την αυτογνωσία του αλλά και πως θα εκφράζει αυτά που θέλει

Σχόλια