Στην άκρη της γης – Φωτογραφίες από οικογένειες των νομάδων Ινουίτ

 Γράφει:


Στην άκρη της γης – Φωτογραφίες από οικογένειες των νομάδων Ινουίτ
Θα ταξιδέψουμε στα πέρατα του κόσμου, μέσα από τον φακό του φωτογράφου Sasha Leahovcenco. Σε μια από τις απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη που σπάνια θα πίστευε κανείς πως φιλοξενούν ζωή, πόσο μάλλον ότι μεγαλώνουν εκεί οικογένειες, ζουν οι Ινουίτ.

Chukotka: A story from the End of the Earth. from Uforia on Vimeo.
Οι νομάδες της περιοχής Chukotka της Ρωσίας αποτελούν μία μικρή κοινωνία που επιβιώνει εδώ και χρόνια σε αντίξοες συνθήκες για το σύγχρονο άνθρωπο.
Για περισσότερο από έναν αιώνα μεγαλώνουν ανενόχλητοι τις οικογένειές τους, χωρίς παρέμβαση από ξένους, προσέχοντας τα κοπάδια από ταράνδους που εκτρέφουν, μεταφέροντας τα όσα γνωρίζουν ο ένας στον άλλον από γενιά σε γενιά, κρατώντας τον σύγχρονο κόσμο σε απόσταση.
Πηγή : Είμαι μαμά
Για την ακρίβεια, δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάμερα. Η εμπειρία ήταν το ίδιο μοναδική για αυτούς, όσο και για τον Leahovcenco.
«Με συγκίνησε πολύ η όλη εμπειρία. Γιατί παρόλο που οι οικοδεσπότες μου είχαν ελάχιστα υπάρχοντα, μοιράστηκαν μαζί μου κάτι που είναι σπάνιο στον κόσμο – την αίσθηση της ηρεμίας και της ικανοποίησης από τη ζωή»
Ακολουθούν οι συγκινητικές φωτογραφίες από το ταξίδι του Leahovcenco, στις οποίες διακρίνει κανείς στην ουσία το πνεύμα της οικογένειας, της επιβίωσης και της κοινότητας. Περισσότερες εικόνες από αυτή τη μοναδική σειρά μπορείτε να δείτε και στη σελίδα του εδώ.
Inuits-From-Chukotka-By-Photographer-Sasha-Leahovcenco-1
Inuits-From-Chukotka-By-Photographer-Sasha-Leahovcenco-2
Inuits-From-Chukotka-By-Photographer-Sasha-Leahovcenco-3
Inuits-From-Chukotka-By-Photographer-Sasha-Leahovcenco-4
Inuits-From-Chukotka-By-Photographer-Sasha-Leahovcenco-5
Inuits-From-Chukotka-By-Photographer-Sasha-Leahovcenco-6
Inuits-From-Chukotka-By-Photographer-Sasha-Leahovcenco-7
Inuits-From-Chukotka-By-Photographer-Sasha-Leahovcenco-8
Inuits-From-Chukotka-By-Photographer-Sasha-Leahovcenco-9

Σχόλια