Τι να κάνετε όταν το παιδί σας αρνείται ξαφνικά να πιει γάλα!Κάποια στιγμή συμβαίνει στους περισσότερους... γονείς και δεν ξέρουν πώς να το χειριστούν.

Το παιδί αρνείται να πιει το γάλα, που μέχρι χθες έπινε με λαχτάρα και ευχαρίστηση.

Κάποιοι θα μαλώσουν, κάποιοι θα πιέσουν και κάποιοι θα τιμωρήσουν. Είναι όμως αυτός ο σωστός τρόπος για να ξανακάνει κάποιος το παιδί του να πιει το γάλα του; Οι ειδικοί απαντούν όχι!
Πηγή : Τρομακτικό


Είναι σύνηθες τα παιδιά στην ηλικία των 2 ετών (και νωρίτερα) να εμφανίσουν κάποια στιγμή άρνηση στο να πιουν το γάλα τους. Αυτό είναι και το σημείο όπου οι περισσότεροι γονείς θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή και να προσπαθήσουν να δίνουν έστω και 50ml γάλα, πρωί-βράδυ στο παιδί. Αυτό οι γονείς πρέπει να το κάνουν καθώς αν το μικρό τους αντιληφθεί ότι έστω και λίγο οι γονείς του είναι ελαστικοί με το θέμα «γάλα» τότε ίσως να περάσει και το δικό του και να κόψει μια και καλή το γάλα.

Αν το παιδί σας έχει έντονη άρνηση για το γάλα υπάρχουν κάποια τεχνάσματα που μπορείτε να δοκιμάστε όπως για παράδειγμα να αγοράσετε ένα μπιμπερό ίδιο με της ξαδερφούλας ή ένα καινούριο ποτήρι ή ακόμη μπορείτε να βάλετε και λίγο κακάο ώστε να το δελεάσετε και να του κεντρίσετε το ενδιαφέρον. Επίσης υπάρχουν κάποιες κούπες που στον πάτο τους έχουν φιγούρες από παιδικούς ήρωες. Δείξτε του την κούπα και τι έχει στον πάτο, ρίξτε το γάλα μαζί μέσα και ζητήστε του να πιει γρήγορα το γάλα του για να δείτε πάλι τη φιγούρα.

Μην πιέσετε σε καμία περίπτωση όμως το παιδί σας να πιει γάλα. Η πίεση φέρνει πάντα τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Είναι σίγουρο ότι απλά περνάει μια «φάση» το μικρό σας και σιγά σιγά θα ξαναρχίσει να πίνει περισσότερο γάλα. Μέχρι να ξαναγίνει όμως αυτό για να αναπληρώνετε το ασβέστιο και τα λοιπά απαραίτητα συστατικά του γάλακτος να του δίνετε γιαούρτι και τυρί κατά τη διάρκεια των γευμάτων του

Σχόλια

  1. Αν το παιδί σας αρνηθεί να πιει το γάλα του, τότε να ξέρετε ότι αυτό καταλαβαίνει πολλά περισσότερα απ' ό,τι εσείς νομίζετε.
    Έχετε την εντύπωση ότι το γάλα είναι κάτι υγιεινό; Γιατί; Επειδή τόσα χρόνια πιστεύετε στην προπαγάνδα που διαδίδεται από τις γαλακτοβιομηχανίες και τους «ειδικούς» τους; Εφόσον οι γαλακτοβιομηχανίες έχουν τεράστια συμφέροντα, πως περιμένετε να σας πουν την αλήθεια; Οι ίδιες είναι που διαδίδουν την προπαγάνδα, λαμβάνοντας έτσι τεράστια κέρδη στην πλάτη του μεροκαματιάρη, αλλά και όλων αυτών των γονιών που θέλουν το καλύτερο για το παιδί τους.
    Ψάξτε! Ενημερωθείτε! Δεν είναι όλα όπως φαίνονται... Εσείς είστε που θα κρίνετε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώτε και να δίνετε στα παιδιά σας, αλλά αφότου αποκτήσετε τη γνώση. Στην εποχή μας δεν δικαιολογείται η άγνοια!
    http://www.spartacus.gr/blog/diet/item/47-gala-o-leykos-xrysos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου