10 τρόποι για να προετοιμάσετε το παιδί σας για το σχολείο


Κάθε αρχή και δύσκολη λένε και θα...
συμφωνήσουμε αφού η έναρξη του σχολικού έτους είναι μια στιγμή δύσκολη για όλα τα παιδιά.

Ο καθένας άλλωστε θα ήταν διστακτικός να πάει κάπου για πρώτη φορά και να συναντήσει ανθρώπους που δεν έχει δει ποτέ ξανά στη ζωή του ή έχει περάσει καιρός από τότε που τους είδε για τελευταία φορά. Είτε λοιπόν μιλάμε για πρωτάρηδες είτε για «παλιές καραβάνες» παρουσιάζουμε 10 χρήσιμους τρόπους για να προετοιμάσετε το παιδί σας για την πρώτη μέρα του σχολείου!

Ενημερώστε το παιδί σας για το πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμά του. Πείτε του δηλαδή τι ώρα θα αρχίζει η μέρα του και πότε θα σχολάει.
Πηγή : Τρομακτικό

Προσπαθήστε να εκμαιεύσετε πληροφορίες για τα συναισθήματά του, τόσο για τον ενθουσιασμό όσο και για τις όποιες ανησυχίες μπορεί να έχει.

Φροντίστε να έχετε επισκεφτεί τουλάχιστον μια φορά το σχολείο πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους ώστε το παιδάκι σας να έχει δει την τάξη του πριν ξεκινήσει επισήμως.
Επικεντρωθείτε στα θετικά του σχολείου, ότι δηλαδή θα κάνει πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες και θα κάνει νέους φίλους!

Αφήστε το παιδί να γνωρίζει ότι η πρώτη μέρα είναι για όλα τα παιδιά δύσκολη. Μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία!

Αφήστε ένα σημειωματάκι (αν το παιδάκι σας ξέρει να διαβάζει) στο καλαθάκι με το φαγητό λέγοντας του/της ότι τον σκέφτεστε όσο βρίσκεται στο σχολείο και ανυπομονείτε να σας πει πώς πέρασε τη μέρα του/της.

Διαβεβαιώστε τον/την ότι αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα θα είστε εκεί για να το επιλύσετε. Σε κάθε περίπτωση αν κάτι δεν του αρέσει μπορεί να απευθυνθεί στη δασκάλα.

Προσπαθήστε να έχει έναν φίλο μαζί του/της ήδη από την πρώτη μέρα του σχολείου.
Κανονίστε να πηγαίνετε στο σχολείο μαζί με κάποια άλλη μαμά με παιδάκι ώστε να προσαρμοστεί γρηγορότερα.

Μάθετε περισσότερα για τυχόν εξωσχολικές δραστηριότητες που το παιδί σας μπορεί να συμμετάσχει, κατά προτίμηση ομαδικές. Διαφορετικά μάθετε αν θα υπάρξει κάποια αθλητική ομάδα στο σχολείο και αν μπορεί να ενταχθεί

Σχόλια