14 πράγματα που πρέπει όλοι οι γονείς να έχουν στο αυτοκίνητο

      
14 πράγματα που πρέπει όλοι οι γονείς να έχουν στο αυτοκίνητο    
 Όλοι οι γονείς το έχουν ζήσει: βρίσκεστε στο αυτοκίνητο καθ ‘οδόν για τον προορισμό σας και το παιδί σας δεν μπορεί να περιμένει ούτε ένα δευτερόλεπτο για το κολατσιό του ή θέλει επειγόντως να πάει τουαλέτα.
Για να αποφύγετε λοιπόν τη γκρίνια, αλλά και προς αποφυγήν ατυχημάτων, είναι σημαντικό να είστε κατάλληλα εξοπλισμένοι ακόμη και στο αυτοκίνητό σας. Έχουμε συγκεντρώσει σε μια λίστα τα 14 προϊόντα πρώτης ανάγκης που πρέπει να έχετε στο αυτοκίνητο για χάρη των παιδιών σας αλλά και της δικής σας λογικής.

Κουβέρτες ή πετσέτες
 Πηγή :Baby.gr


Οι κουβέρτες ή ακόμη και πετσέτες είναι καλό να υπάρχουν στο αυτοκίνητο για επιπλέον ζεστασιά κατά τη διάρκεια ενός υπνάκου ή ενός πολύωρου ταξιδιού.

Μωρομάντηλα


Είτε πρόκειται για θέματα τουαλέτας είτε για κολλώδη δάχτυλα, δεν θα το μετανιώσετε αν έχετε μέσα στο αυτοκίνητο μωρομάντηλα. Εξαιρετικά εύχρηστα.

Έξτρα πάνες


Αν έχετε μωρά ή μικρά παιδάκια, κρατήστε σε μια ξεχωριστή τσάντα μερικές πάνες για ώρα ανάγκης. Όταν τα παιδιά σας μεγαλώσουν, την ίδια τσάντα μπορείτε να την γεμίσετε με τα απαραίτητα για την κάθε ηλικία.

Ομπρέλα


Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον καιρό, αλλά μπορούμε να προβλέψουμε πόσο ενοχλητικό είναι για τους γονείς να έρχονται αντιμέτωποι με την βροχή όταν έχουν μικρά παιδιά. Κρατήστε μια ομπρέλα κάπου μέσα στο αυτοκίνητο σε περίπτωση που ξεχάσετε να πάρετε μαζί μια μέρα που βρέχει ή εκδηλωθεί ξαφνικά μια καταιγίδα.

Απολυμαντικό χεριών


Ποιος ξέρει τι έχουν ακουμπήσει αυτά τα μικρά δαχτυλάκια; Κρατήστε κοντά ένα φυσικό απολυμαντικό χεριών χωρίς χημικές ουσίες ώστε να το χρησιμοποιήσετε και να καθαρίσετε τα χεράκια των παιδιών σας πριν το φαγητό και μετά το παιχνίδι στο πάρκο.

Χαρτομάντηλα


Διευκολύνετε τα πράγματα για τα ευαίσθητα προσωπάκια των μικρών σας κατά τη διάρκεια μια ρινικής καταρροής στο αυτοκίνητο. Ένα ρολό χαρτί υγείας, είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή.

Μπουκαλάκι με νερό


Πάντα είναι πολύ καλή ιδέα να έχετε μέσα στο αυτοκίνητο ένα επιπλέον μπουκαλάκι με νερό για ένα διψασμένο παιδάκι. Μπορεί να είναι δύσκολο να το εφαρμόσετε το καλοκαίρι δεδομένου ότι οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές γι’ αυτό μπορείτε να έχετε ένα παγούρι. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε πλαστικά μπουκάλια.

Παιχνίδια


Ποτέ μην πάτε πουθενά χωρίς ένα επιπλέον παιχνίδι ή κάποιο λούτρινο αρκουδάκι. Μπορεί να κρατήσει απασχολημένο το παιδί σε ένα πολύωρο ταξίδι ή σε μια δύσκολη στιγμή.

Γιογιό ταξιδιού


Το πολυβραβευμένο γιο-γιο Potette Plus είναι ό,τι πρέπει για τα ταξίδια και τις εξόδους σας! Υγιεινό και πρακτικό γιογιό που διπλώνει για εύκολη μεταφορά σε ειδικό τσαντάκι.

Γυαλιά ή καπέλο


Ο ήλιος μπορεί να στείλει μερικές επικίνδυνες ακτίνες στα ματάκια του μωρού σας, γι’ αυτό πάντα είναι καλό να έχετε ένα καπέλο ή γυαλιά στο αυτοκίνητο ώστε να μπλοκάρετε το φως.

Αντηλιακό


Επιλέξτε ένα ασφαλές αντηλιακό ώστε να το χρησιμοποιήσετε μια ζεστή ημέρα που θα βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο.

Έξτρα ρουχαλάκια


Ατυχήματα συμβαίνουν, επομένως για να κρατήσετε το μικρό σας στεγνό και καθαρό έχετε στο αυτοκίνητο μαζί σας ένα καθαρό σετ με ρουχαλάκια, σε περίπτωση που το παιδάκι σας βραχεί ή λερωθεί.

Σνακ


Είναι έξυπνο να έχετε υγιεινά σνακ στο αμάξι σε περίπτωση που η κοιλίτσα των παιδιών σας αρχίσει να διαμαρτύρεται. Φυσικά έχετε πάντα στο νου σας ημερομηνίες λήξης και φροντίστε να είναι κάτι που δεν θα λερώσει πολύ το αυτοκίνητο, όπως π.χ μια μπάρα δημητριακών.

Κουτί πρώτων βοηθειών


Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να χρειαστεί στο αμάξι και είναι προνοητικό να έχετε ένα κουτί πρώτων βοηθειών ώστε να μπορέσετε να περιποιηθείτε ένα γρατζουνισμένο ποδαράκι ή αγκώνα.
Από Αθανασιάδου Βιολέττα

Σχόλια