13 χρήσιμες συμβουλές για το σπίτι!

pos-na-katharisete-plyntirio-royhon-sas  

Οι συμβουλές αναφέρονται σε καθημερινά προβλήματα που όλες μας αντιμετωπίζουμε καθημερινά, στο νοικοκυριό και σίγουρα θα σας φανούν πολύ χρήσιμες!
1. Αν θέλετε να ράψετε χοντρά υφάσματα, πριν αρχίσετε, τρυπήστε με τη βελόνα που θα χρησιμοποιήσετε φυσικό σαπούνι. Η βελόνα γουστάρει καλύτερα στο ύφασμα και δε σπάει τόσο εύκολα.
2. Για φερμουάρ που ανοιγοκλείνουν με δυσκολία: Περάστε την ανάποδη πλευρά με κερί.
3. Ελαφρώς καμένα σημεία σε ύφασμα φεύγουν, όταν τα τρίψετε με άσπρο ψωμί. Μπορείτε επίσης να ραντίσετε τα σημεία με χυμό λεμονιού, να βάλετε από πάνω αρκετή ζάχαρη άχνη και να ξεπλύνετε κατόπιν το ύφασμα με καθαρό νερό.
Πηγή : Διακόνημα

4. Αν το σίδερό σας δε γλιστράει πλέον, τρίψτε το με νερόξυδο. Η βάση Θα αποκτήσει τη γυαλάδα της και θα γίνει λεία.
5. Τα παντελόνια διατηρούν τη φόρμα τους και δεν ξεχειλώνουν στα γόνατα, αν τα ραντίσετε με νερόξυδο κατά το σιδέρωμα.
6. Τα καλσόν γίνονται αδιάβροχα, αν τα πλύνετε σε μείγμα από ξύδι και αργιλώδη γη (αναλογία 1 με 8) και τα αφήσετε να στεγνώσουν χωρίς να τα στύψετε.
7. Για να φύγει η οσμή ιδρώτα από τα ρούχα, τα ραντίζετε με ξύδι πριν τα πλύνετε.
8. Λινό που έχει κιτρινίσει αποκτά την αρχική του μορφή, όταν το αφήσετε για μια νύκτα σε μείγμα από νερό (1 λίτρο) και καθαρό οινόπνευμα (1 κουτάλι σούπας).
9. Δύο τρικ για ασπρόρουχα. Ράψτε ένα σάκο από λινό που κλείνει με κορδόνι. Γεμίστε τον με τσόφλια αβγού και πλύνετέ τον με τα εσώρουχα στο πλυντήριο. Τα εσώρουχά σας Θα αποκτήσουν πάλι τη λευκότητά τους. “Ένας πιο εύκολος τρόπος, είναι να αναμίξετε ένα φακελάκι μπέκιν πάουντερ με την απορρυπαντική σκόνη.
10. Υφάσματα σε κόκκινο και μπλε ξανακερδίζουν τη χαμένη τους λάμψη με πλύσιμο σε αραιό μείγμα νερού και σόδας.
11. Όταν τα ρούχα έχουν λεκέδες από φρούτα ή μούχλα, τα βάζετε σε ξινόγαλο. 0 χρόνος που Θα τα αφήσετε μέσα, εξαρτάται από την ηλικία των λεκέδων.
12. Μπορείτε να απομακρύνετε τυχόν λεκέδες νερού από τσόχινα καπέλα, ον τρίψετε τα σημεία προσεκτικά με λεπτό γυαλόχαρτο. Το καπέλο Θα φαίνεται σαν καινούριο.
13. Τα παπούτσια από μπροκάρ καθαρίζουν με πολτό από βενζίνη ή με οινόπνευμα σε ένα κομμάτι βαμβάκι.
Πηγές: beauty-secrets.gr-  ikypros.com

Σχόλια