Πως να διατηρείτε ένα σπίτι τακτοποιημένο όταν έχετε παιδιά

magazine-pink-houses-1_143835374093οριζ  

Όταν έχετε μικρά παιδιά είναι πολύ δύσκολο να κρατήσετε ένα σπίτι τακτοποιημένο. Βέβαια από την άλλη μεριά δεν είναι και ακατόρθωτο! Καταρχήν δεν είναι επιτακτική ανάγκη το σπίτι να είναι καθαρό όλη την ώρα. Ωστόσο ένα σπίτι ακατάστατο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεση σας και να σας δυσκολεύει στο να συγκεντρωθείτε σε μια δουλειά. Όμως, όταν υπάρχουν παιδιά πρέπει να καταβάλετε μεγαλύτερη προσπάθεια για να κρατήσετε το σπίτι τακτοποιημένο. Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές για να το πετύχετε.
Πηγή :Διακόνημα
Πρώτα από όλα πρέπει να επανεξετάσετε τι σημαίνει να είναι ένα σπίτι τακτοποιημένο. Μπορεί πριν αποκτήσετε παιδιά, να τα είχατε όλα στην εντέλεια και να ήταν σχεδόν πάντα έτοιμο το σπίτι σας να δεχτεί επισκέπτες. Όμως, με το που γίνεστε γονείς τα δεδομένα αλλάζουν. Η έννοια περιποιημένο τώρα σημαίνει κάτι διαφορετικό. Και αυτό γιατί σίγουρα θα αρχίζουν να ξεφυτρώνουν από το πουθενά καλάθια γεμάτα με παιχνίδια και κάποια στιγμή κάποια κούκλα θα σας ξεφύγει και θα την ανακαλύψετε κάτω από έναν καναπέ! Χαλαρώστε και πάρτε απόφαση ότι τα παιχνίδια θα είναι από εδώ και περά και για αρκετά χρόνια, μέρος του σπιτιού σας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αγοράσετε χαριτωμένες κούτες, όπου θα τα βάζετε μέσα.
Εάν θέλετε να κάνετε το συμμάζεμα του σπιτιού εύκολη υπόθεση, πρέπει να συνεργαστείτε με το παιδί σας. Αφήστε το να βγάλει όλα του παιχνίδια έξω χωρίς να νευριάσετε. Από την άλλη όμως, μάθετε του να τα μαζεύει όταν τελειώνει το παιχνίδι. Εξάλλου, έτσι είναι η ζωή όταν έχετε ένα ή και περισσότερα παιδιά, θα τρέξουν, θα παίξουν αλλά μπορούν να μάθουν να είναι και τακτικά.
Ένας άλλος τρόπος για να έχετε ένα τακτοποιημένο σπίτι, είναι να ελαχιστοποιήσετε τα μικροπράγματα που ενδεχομένως υπάρχουν στα τραπέζια και στο κομοδίνο.Μπορεί μερικά διακοσμητικά να έχουν συναισθηματική αξία για εσάς, αλλά είναι πειρασμός για τα μικρά σας, γιατί τα βλέπουν σαν τα τέλεια παιχνίδια. Αν λοιπόν έχετε χιλιάδες κορνίζες, διακοσμητικά αντικείμενα, κεριά, είναι μια καλή ευκαιρία να τα κρύψετε, ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες να σπάσουν.
Ο προγραμματισμός και η οργάνωση διευκολύνουν τη ζωή σας. Γιατί αν τα πράγματα δεν έχουν μια θέση, καταλήγουν να βρίσκονται στον πάγκο της κουζίνας. Και αν τα παιχνίδια δεν κρύβονται κάπου συγκεκριμένα, τότε θα τα συναντάτε συνέχεια ανάμεσα στα πόδια σας. Αν όμως κάθε βράδυ τακτοποιείτε τα βασικά, τότε δεν θα επικρατεί χάος στο σπίτι.
Εν κατακλείδι δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε, γιατί κανένα σπίτι που έχει παιδιά δεν είναι πάντα στην εντέλεια. Μερικές φορές θα μοιάζει τέλειο και άλλες φορές θα επικρατεί ένας μικρός πανικός.
Πηγή: jenny.gr

Σχόλια