Mολυβοθήκες με απλά υλικά



Μια πολύ εύκολη ιδέα για να οργανωθούν τα μολύβια, οι γόμες, τα ψαλίδια, τα χρώματα και όλα τα σχολικά των παιδιών είναι η παρακάτω "πολλαπλή μολυβοθήκη" (δικός μου ο όρος...) Το καλό είναι ότι στο μεγαλύτερο μέρος της κατασκευάζεται με υλικά που ανακυκλώνουμε, ρολά από χαρτόνι, τενεκεδάκια από κονσέρβες, χαρτιά περιτυλίγματος κ.α.

Τα υλικά μας
  1. ρολά από χαρτί κουζίνας ή υγείας, τενεκεδάκια από κονσέρβες, κυλινδρικά κουτιά από συσκευασίες κ.α. παρόμοια 
  2. κόλλες περιτυλίγματος ή χαρτιά scrapbooking, αυτοκόλλητα χαρτιά για συρτάρια ή ακόμα και αποκόμματα από περιοδικά και εφημερίδες
Πηγή : Ανεράιδα

  1. λευκή κόλλα, ζεστή σιλικόνη
  2. μια επιφάνεια σαν βάση: αυτή μπορεί να είναι ένα κομμάτι χοντρό χαρτόνι, ένα κομμάτι ξύλο, μια βάση για τούρτα μικρή κ.α. Εγώ χρησιμοποίησα ένα στρογγυλό καμβά.
  3. διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, κορδέλες, τρέσες κ.λπ.

  1. Αρχίζουμε φροντίζοντας μη μας κόψει το τενεκεδάκι της κονσέρβας : με μια μικρή πένσα πιέζουμε το μέταλλο που περισσεύει προς το τοίχωμά της...
 
... ώσπου έχουμε αυτό το αποτέλεσμα που φαίνεται.
 
2. Στη συνέχεια με ένα κοπίδι κόβουμε σε δύο άνισα μέρη το κουτάκι από τα πατατάκια, το ίδιο κάνουμε και με τα ρολά.
 

3. Χρησιμοποιώντας το τενεκεδάκι σαν μεζούρα μετράμε και κόβουμε το χαρτί, το κολλάμε με λευκή κόλλα πάνω του. Ύστερα βάφουμε εσωτερικά το τενεδεκάκι...
 
και κολλάμε κάτι στο πάνω μέρος για να κρύψουμε το κενό ανάμεσα στο μέταλλο και το χαρτί.
 

4. Κολλάμε στη βάση μας χαρτί της αρεσκείας μας και μια κορδέλα γύρω γύρω και, αφού τελειώσουμε με όλα τα κουτάκια, τα κολλάμε κι αυτά με ζεστή σιλικόνη πάνω της. 

 

Εννοείται ότι μπορούμε να παραλείψουμε τη βάση και να φτιάξουμε μόνο μια μολυβοθήκη όπως περιέγραψα παραπάνω.... Πολύ εύκολα και γρήγορα! 

Άλλες ιδέες για χειροποίητες μολυβοθήκες: με ψηφίδες
 

με κλωστή και τσόχα

Για το τέλος άφησα τις καταπληκτικές οικολογικές μολυβοθήκες με κολάζ από εικόνες περιοδικών από το ecofriendlyfreckles.blogspot.com. Αυτό θα είναι το επόμενό μου πρότζεκτ....Το σίγουρο είναι πως θα κάνω πολύ καιρό να πετάξω άδεια τενεκεδάκια!

Σχόλια