Θέλω να γνωρίσω τον Χριστό!Μόλις είχε τελειώσει τη διδασκαλία Του ο Χριστός. Τα πλήθη απομακρύνονταν πια. Μα να, ο Κύριος βρέθηκε πάλι περικυκλωμένος! Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν άρρωστοι, που ζητούσαν θεραπεία...
Αλλά ήταν κάμποσα… παιδιά!
Τα είχαν φέρει στον Χριστό οι καλές μητέρες μ’ ένα πόθο: Να τα ευλογήσει! Ήθελαν τα  θαυματουργά Του χέρια να αγγίξουν τα κεφαλάκια τους. Κι έτσι να πάρουν κι αυτά κάτι από τη θεϊκή Του χάρη! Ένιωθαν πως αυτό θα τους έκανε καλό και στο σώμα και στην ψυχή τους!
Και, ω! με πόση γλυκύτητα τα υποδέχτηκε ο Χριστός! Ένιωσε μια εντελώς ξεχωριστή ευχαρίστηση από το περιτριγύρισμα αυτό του παιδόκοσμου, του γεμάτου αθωότητα και απλότητα. Γι’ αυτό και στους μαθητές, που τα εμπόδιζαν να Τον πλησιάσουν, είπε:
«ἄφετε τὰ παιδία ἔρχεσθαι πρός με, καὶ μὴ κωλύετε αὐτά· τῶν γὰρ τοιούτων ἐστὶν ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ».
- Αφήστε τα παιδιά να έρθουν κοντά μου. Μην εμποδίζετε να δώσω πλούσιες τις ευλογίες μου στα νέα αυτά βλαστάρια, στη νέα γενεά, που προορίζεται να δώσει τους πρώτους πολίτες της βασιλείας μου.
Τα έκλεισε, λοιπόν, τρυφερά μέσ’ τη θεϊκή Του αγκάλη, την ολόθερμη από αμέτρητη αγάπη! Από τα θεία χείλη Του, σαν ποταμοί, ξεχύνονταν οι ευλογίες Του! Τι μεγαλειώδης σκηνή! Υπάρχει άραγε στην παγκόσμια ιστορία άλλη πιο συγκινητική στιγμή για τα παιδιά;
Τί ξεχωριστό βλέπουμε σ’ αυτή τη συνάντηση;  Ο Κύριος δεν θεραπεύει αρρώστους, αλλά ευλογεί τα παιδιά, φανερώνοντας έτσι τη μεγάλη αγάπη Του προς τα παιδιά. Ευτυχισμένα παιδιά εκείνου του καιρού!  Τρισευτυχισμένα και τα σημερινά παιδιά! Γιατί είναι ακόμη παραπάνω ευλογημένη γενιά! Ζει  μέσ’ στην ολόθερμη αγκαλιά Του, στην Εκκλησία Του! Πόσοι ευσεβείς γονείς, αλλά και σεβαστοί δάσκαλοι και καθηγητές οδηγούν ακόμη τα παιδιά και τους νέους στον Χριστό.
Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.Ιερωνύμου για τα κατηχητικά

Σχόλια